Beşiktaşlım
Forum Üyesi
NECİP UYSAL VE MERT GÜNOK KONUSUNDA USÜL YANLIŞErgin Aslan: ''Bu konuyu televizyonda da konuştum ama burada daha detaylı anlatayım. Bununla ilgili özellikle yazılı bir açıklama yapmadım çünkü bu konu yazıyla anlatılacak bir mesele değil. Son dönemde şunu da görüyorum: Bu konu çok uzadı, artık kapatılsın deniyor. “Necip kulübe zarar veriyor” gibi söylemler duyuyorum. 22 yıllık bir hikâyeden bahsediyoruz. Bu, bir günde ya da iki günde kapatılacak bir mesele değil.Asıl sorulması gereken şu: Kulübe zarar veren Necip mi, yoksa bu sürecin yönetiliş şekli mi? Bence zarar veren usuldür. Bunun sonuçlarının kulübe ve kişilere nasıl döneceğini zaman gösterecek. O yüzden “konu kapansın” demekle bitmez. Necip bir açıklama yaptı ve orada da bazı şeyler çok net görüldü.Ben sportif kararlara karşı çıkmam. Kulüp isterse bu kararı alır. Buna kimsenin itiraz hakkı yok. Ama ben usule karşı çıkıyorum. Teknik kararlara katılmak zorunda değilim. İtiraz ederim ama nihai kararı verenler bellidir: Başkan vardır, teknik direktör vardır. Başkan kongreyle seçilmiştir, hocayı da başkan getirmiştir. Kararı onlar alır.Katılmadığımız fikirleri söyleriz, itiraz ederiz ama saygı duyarız. Ben Necip kararıyla sportif olarak bile katılmıyorum. Necip’i Iniesta gibi göstermeye gerek yok ama 22 yıl bu kulübe hizmet etmiş bir kaptandan bahsediyoruz.Mesele şu: Sportif karar alınabilir ama bu şekilde alınmaz. Beşiktaş tarihinde en fazla sezon forma giymiş futbolculardan biri. Son dönemdeki sakatlıklar bir kenara bırakılırsa maç ortalamaları hiç düşmemiş. Ayrıca sosyal medyadaki Necip ile tribündeki Necip arasında büyük fark var. Son maçta tribünlerin gösterdiği reaksiyon her şeyi anlatıyor.22 yıllık Beşiktaş futbolcusu, son yılların kaptanı, sembol bir isim… Bir teknik direktörle ya da başkanla beş dakika konuşmayı hak etmiyor mu? Aynı şey bizim başımıza gelse iş yerinde kafayı yeriz. Buna rağmen Necip son derece metanetli ve efendi bir duruş sergiliyor.Yirmiye yakın teknik direktörle çalışmış bir isimden bahsediyoruz. Kimse bedava para almadı. Beşiktaş verdi, Necip de Beşiktaş’a verdi. Takımın en az kazanan oyuncularından biri. İlk yapılması gerekenleri yapan adamlardan biri. Performans meselesi zaten ortada; oynatmıyorsan da altı ay idare edemiyor musun?Sergen Yalçın’ın ve Serdar Adalı’nın Necip Uysal’la konuşmamış olması bana göre anormaldir. Aynı şey Mert Günok için de geçerli. Bu bir genel problem. Takım içinde rahatsızlık duyulan bir durum varsa, bunu dile getirebilenler zaten güçlü karakterlerdir.''BEŞİKTAŞ İÇİN ASIL TEHLİKE...Ergin Aslan: ''Beşiktaş’ın asıl tehlikesi şudur: Duyguyu ve insanı kaybetmek. Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan şey sadece beton, çimento ve tabela değildir. Hikâyedir, vefadır, insandır. Beşiktaş bir bardağa sadece “içine su konur” diye bakmaz. O bardağın hikâyesine bakar.Bugün “Yeni Beşiktaş – Eski Beşiktaş” diye bir ayrım konuşuluyor. Oysa bu değerlerle de şampiyon olursun. Ne zaman başkalarına benzemeye çalıştın, itiraz ettiğin metotları uyguladın, işte o zaman ayağa kalkamadın.Bu sadece bugünün meselesi değil. Atiba Hutchinson son maçında 40 dakika ısındı ve oyuna girmedi. Rıza Çalımbay’ın gönderiliş şekli, yapılan açıklamalar… Hepsi aynı zihniyetin ürünü. Kişiler değişiyor ama yaklaşım değişmiyor.KENDİ HİKAYESİYLE VAR OLAN BEŞİKTAŞ'I SAVUNUYORUMErgin Aslan: ''Ben dünün Beşiktaş’ını; kendi değerleriyle, kendi hikâyesiyle var olan Beşiktaş’ı savunuyorum. Bu yapılanlar, Beşiktaş’ın tavırları değil. Hiç şık durmuyor, çok kötü duruyor.Mert Günok’a yapılan üslup da doğru değil. Bunu söylemesi gereken teknik direktör ya da başkandır. Futbol oyunu duygularla oynanır. Duyguyu ve hikâyeyi çıkardığında geriye bir şey kalmaz.''BEŞİKTAŞ'IN HIZLI TRANSFER YAPMASI KOLAY DEĞİLErgin Aslan: ''Transfer konusuna gelince… Beşiktaş’ın hızlı transfer yapması çok kolay değil. Kamp dönemine yetişmeyen transferin de çok anlamı kalmaz. Yanlış transferlerin bedelini yıllardır ödüyoruz. Bu yüzden artık bir tane bile hata yapma lüksü yok.Sergen Yalçın sorumluluğu alıyorsa, getireceği oyuncuların direkt sahaya çıkacak düzeyde olması gerekir. Salih Özcan, Kehrer gibi isimler kaliteli ama nasıl kullanılacağı önemli. Devre arasında Avrupa’da istikrarlı ilk 11 oyuncularını almak çok zordur.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..