• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Minik Sezin'i hayattan koparan sürücünün cezası belli oldu

baba

Forum Üyesi
Minik Sezin'i hayattan koparan sürücünün cezası belli oldu

Samsun'da otomobiliyle çarptığı 10 yaşındaki Sezin Sezgin'in ölümüne neden olan sürücü Hülya Ö., 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

1 YIL 10 AY HAPİS CEZASI
Samsun'da geçtiğimiz yıl aracıyla çarptığı Sezin Sezgin'in ölümüne yol açan sürücü Hülya Ö.'nün (32) cezası belli oldu.

Davayla ilgili son duruşma dün görüldü. Mahkeme, sanığı "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıp, iyi hal indirimi uyguladı.

Böylece sanığın cezası 1 yıl 10 ay 15 güne düştü, sanığın kişilik özellikleri ve bir daha suç işlemeyeceğine dair oluşturduğu olumlu kanaat gerekçesiyle hükmün açıklanması da geriye bırakıldı.

Ayrıca sanığın ehliyetine 3 ay süreyle el konuldu.

NE OLMUŞTU?
Samsun'un Çarşamba ilçesi Çay Mahallesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Caddesi'nde 10 Aralık 2024'te annesinin otomobilindeki telefonu almak için kafeden çıkıp, yolun karşısına geçmek isteyen Sezin Sezgin'e (10), 2 çocuğuyla birlikte seyir halinde olan Hülya Ö.'nün kullandığı otomobil çarpmıştı.

Olayda Sezin yaşamını yitirmişti. Kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasıyla görüntülenmişti.

"ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSAYDIN" (Hülya Ö.)
Olayın ardından gözaltına alınan Hülya Ö. ifadesinde araç hızının 45-50 kilometre olduğunu iddia ederek kendisini şu sözlerle savunmuştu:

"Aktif olarak 1 yıldır araç kullanıyorum. Ehliyetimi yaklaşık 1 yıl önce aldım. Stajyer sürücü olarak ehliyetim bulunmakta. Önüme birinin atladığını gördüm ama çocuk olduğunu görmedim. Çarpmanın etkisiyle kız ileriye savruldu."

Sürücüye ev hapsi verilmişti. Ayrıca Hülya Ö.'nün, anne Ece Sezgin'e "Çocuğuna sahip çıksaydın." dediği anlar da cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti.

Ece Sezgin
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı, Hülya Ö. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan iddianame düzenlemişti. İddianame, Çarşamba 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmişti.

İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda, yaya Sezin Sezgin'in yolu kontrol etmeden çıkması nedeniyle kusurlu olsa da sürücü Hülya Ö.'nün, yaya refüje yaklaştığı sırada çarptığı, sol 2 lastiği ile yayanın üzerinden geçtiği, kazanın şiddetinin artmasını önlemek için frenleme ve manevra gibi eylemleri yapmadığı yer aldı.

Raporda ayrıca Hülya Ö.'nün kazada dikkatsiz ve tedbirsiz davranıp, hızını yeterince azaltmadan ve trafiği gerektirdiği şartları dikkate almadığından dolayı kusurlu bulunduğu belirtildi.

Hülya Ö., 10 Nisan'daki duruşmada ise kendisini şu sözlerle savunmuştu:

"Ben de bir anneyim. Seyir halindeydim, hızlı değildim. Önüme bir şey çıktı ama ne olduğunu görmedim. Araçtan indikten sonra çocuğa vurduğumu fark ettim. Görüş mesafesi yoktu. Zamanında frene basma fırsatım olmadı. Kaza gerçekleştikten sonra olay yerinden de ayrılmadım, yaşananlardan dolayı çok pişmanım."

Mahkeme, sanık ve tanıkları dinledikten sonra sanığa verilen nı kaldırıp, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti.

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.