Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Sports Digitale'de konuşan Aykut Kocaman şunları söyledi.Aykut Kocaman: ''Beşiktaş on beş yıl galiba, on dört veya on beş yıl sonra şampiyon olurken, yine böyle aşırı harcamalarla giderken, büyük transferlerle giderken, bir anda bir öze dönüş hamlesi yaptı, şampiyon oldu. Yıllar sonra şampiyon oldu. Ziya hocalar, Rıza hocaların olduğu bir dönemde.Sonra Fikret Orman döneminde bir feda dönemi yapıldı. Yine önce sıkıntılı başlayan ama sonra yavaş yavaş büyüyen o genç oyuncular toparlandı. Onlarla beraber büyüyen bir dönem yakalandı.Aslında bu dönem sanki var olan ekonomik olanakları heba etmektense, onları altyapı üzerinden ki üretken bir altyapısı oldu her zaman Beşiktaş'ın, altyapısı üzerinden belki hayata geçirmek için bir fırsat sunuyordu. Kaçırıldı mı, hala fırsat var mı bilmiyorum ama bunu denemek için uygun bir ortamdı. Çünkü sözlerimin başına geliyorum, Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın yarattığı bu ekonomik güçle, farklı ekonomik güçle onlarla aynı şeyleri yaparak baş etmek şu an için çok doğru gelmiyor bana.Farklı bir yol seçmek için çok uygun bir fırsat vardı. Belki denemeye değer, belki aynı yollardan gidecek ama her antrenör geliyor, geçiyor Beşiktaş'ta. Değişen çok fazla bir şey olmuyor.Oyuncu gruplarında da biraz sirkülasyon oldu, yine değişen bir şey olmuyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yarattığı bu oyuncu kalitesini çok yukarıya çıkaran müthiş bir ekonomik güçle beraber, parasal güçle beraber.Eğer bu parayı bulabiliyorsan, bu oyunculara yakın güçleri alabilirsen devam edebilirsin ama eğer bu yoksa ki kolay gözükmüyor, o zaman başka bir yol tercih etmek sanki daha mı mantıklıydı gibi gözüküyor.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..