Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Ahmet Ürkmezgil: “2025 yılının son Divan Kurulu, bizim de ilk Divan Toplantımız. Biliyorsunuz, ilk defa bu kadar çok adaylı ve de uzun süren bir seçim dönemimiz oldu.Bu dönemde maalesef bazı üzücü durumlar yaşadık. Bel altı vurmalar, bazı mesnetsiz iftiralarla karşı karşıya kaldık. Bu saatten sonra bunları burada tabii ki dile getirmeyeceğim. Fakat hem ben hem de ekibim ne bugün ne yarın hiç kimse ile ilgili böyle bir tutum içine girmedik, girmeyeceğiz.Divan Başkanlığı düşüncesine girdiğimde beni en çok motive eden unsur camianın son yıllarda bölünmüşlüğü, alışılmamış seçim süreçleri ve bu konularda benim neler yapabileceğimdi. Bildiğiniz gibi geçmiş dönemde 6,5 yıl Genel Sekreterlik ve sonrasında da icra kurulu başkanlığı yaptım. Feda zamanıydı.Beşiktaş; maddi manevi zararda, kredileri dipte, gencecik yetenekli oyuncuların bir araya getirildiği, bölünmüş yönetim ve taraftar guruplarının olduğu, gazetelerde bile üçüncü sayfada haberleri verilen bir kulüp haline gelmişti.O günlerde kısa sürede sağladığımız birlik beraberlik ile tüm camianın kenetlenmesi; iki şampiyonluk yaşayan, UEFA da çeyrek final, Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde grubundan namağlup çıkan bir takım oluşmasına altyapı sağladı.Bu birlik beraberlik ortamının yeniden tesis edilmesi ve camiamızın tüm unsurlarıyla gerçekten kenetlenmesi için Divan Başkanlığına talip oldum. Ben birlikteliği sağladığımız zaman başarının arkadan geleceğine inanıyorum.Kafamdaki bu ideal uğruna birtakım projeler üretmiştim. Bunların başında Süleyman Seba Müzesi geliyordu. Bu arada yıllardır üyelerimizin hep bir lokal isteği vardı, onu da buna ilave ederek bir proje hazırladık.Yönetim kurulumuzdan yer konusunda bana yardımcı olmalarını rica ettim. Mülkü kulübümüze ait olan Akaretler’deki C bloğumuzun yani Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın da bir zamanlar oturduğu binanın iki katını Süleyman Seba Müzesi ve Lokal olarak inşaa etmeye başladık. Müze deyince klasik bir müze olmayacağının da altını çizmek isterim. Burası mistik havasıyla 30-40 kişinin oturabileceği, aynı seviyede bir konuşma alanı olan Odeon şeklindeki oturma düzeniyle etrafındaki yürüme yollarında Süleyman Seba’nın hayatından kesitler sunan özel eşyaları ve yolumuzu aydınlatan sözleriyle bizlere gerçek birliğimizi hatırlatacak bir konseptte tasarlandı.Buradaki en önemli planımız; Divan Üyelerimizi her ay toplayarak, Beşiktaşımız için yapılması gerekenleri, değişik fikirleri ve projeleri dinlemek, değerlendirmek ve bunları Yönetim Kurulumuza aktarmak için bir birlik alanı olarak kullanmak.Beşiktaşımıza faydalı olabilecek çok parlak düşüncelerin çıkabileceğini düşündüğümüz bu buluşmaların Yönetim Kurulumuz ile Divan Üyelerimizle derneklerimizle kısacası tüm camiamızla bir sinerji yaratacağını düşünüyorum.İçeriği ve amacı ile bizlere en uygun olan bu projeyi yapacağımız Akaretler’de bulunan plazamızın C bloğunu yeniden hayata döndürmemiz için bizlere tahsis konusunda elinden gelen tüm kolaylığı sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Serdar Adalı’ya huzurlarınızda bir kez daha şahsen teşekkür ediyorum.Ancak konuşmanın son bölümünde Sayın Başkan Serdal Adalı’dan iki konuda bizleri aydınlatmasını istirham ediyorum.Fulya’daki Süleyman Seba Kompleksi’mizde AVM bölümünde bulunan ANPA ile ilgili süreçle ilgili uzun zamandır beklenen açıklamanın yapılmaması ve üzerine bir de hem tüm Beşiktaşlıların hem de Sayın Başkanımızın da sevgisinden ve saygısından hiçbir şüphemin olmadığı Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın adının AVM ön yüzündeki tabelası kaldırılıp, ANPA isminin kullanılması ve ayrıca ANPA firmasının tüm yazışmalarında yine Süleyman Seba ismini çıkarıp yerine ANPA AVM ifadesinin kullanılması tüm Beşiktaşlıları üzmüştür. Konuyla ilgili bizlere de büyük tepkiler gelmektedir.Aynı şekilde Yaşar Aşçıoğlu’nun tahliye kararı alınmasına rağmen başka bir şirkete, oradaki mülkün devredilmesi konusu yine camiamız tarafından çokça sorulmaktadır. Bu iki konuyla ilgili olarak sizden detaylı bir bilgilendirme alabilirsek seviniriz.Buradan tüm Divan üyelerimize ve camiamıza gösterdiğiniz teveccüh için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Beşiktaşımıza katkıda bulunmak için elimizden geleni yapacağız.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..