Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Ali Cemal Boztepe: ''Rafa Silva, Benfica'da 9 sene boyunca bir mentör eşliğinde futbol oynadığını nadir insanlar biliyordu. Konu transfer ederken 'Neden bu oyuncu, bu mentörle çalışıyor, bir problemi mi var?' tarafını, kimse bence irdelemedi. Bir oyuncuya yıllık 300 milyon tl para verip bu oyuncunun ruhsal bir problemi var mı ki olabilir, oyuncular çocuk gibidir.22 tane oyuncu var. Hepsi zengin, hepsi ünlü. Bunları nasıl koşturacağız? Bunları nasıl ikna edeceğiz bir oyuna, bir savunma prensibine? Antrenörlüğün en büyük özelliği, olmazsa olmaz birinci kuralı dokunmak, iletişim. Yoksa bütün antrenörler gittiği kurslarda aynı eğitimler alıyorlar.Doğal olarak da hepsinin de başarılı olması lazım. Sahanın içinde nasıl down oluyor oyuncu? Önce 10 dakika bakıyorsun, ölü gibi geziyor sahanın içinde. Normalde olmaması lazım, hisle alakalı bir şey.Oyuncuların bir ruhu var, onun parayla herhangi bir gelirle alakası yok. Rafa Silva zaten buraya geldiğinde 'Ben hiçbir kanala demeç vermem, röportaj yapmam' diye bir anlaşması var. Yapı olarak donuk bir oyuncu.Ruhu bu ama Rafa Silva'yı transfer ederken işin ruhsal problemleri olduğu tarafına yönelseydi Beşiktaş, o önlemi alsaydı konu buralara gelmezdi. Orkun Beşiktaş'a geldiğinde, kaptanlık ona verildiğinde ben Rafa Silva'nın bundan etkilendiğimi düşünüyorum. Çünkü Rafa Silva o konforunu kaybetti.Rafa Silva buraya geldiğinden beri Beşiktaş şampiyonluk yarışından o kadar erken zamanlarda koptu ki bu oyuncu beslenemedi. Bence bu oyuncuları çok etkiledi, Rafa Silva'yı da etkilediğini düşünüyorum.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..