iPhone 15 Pro'da özelleştirilebilir buton olacak!

miRBey

Denetim
13 Eyl 2022
14,158
1,524
1,200
istanbul
Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde bir dizi yeni işlevsellik sağlayacak bir buton üzerinde çalışıyor. İkonik ses açma/kapama anahtarının yerine geçecek bu katı hal (solid-state) butona; el feneri, düşük güç modu ve kamera deklanşörü gibi özellikler atanabilecek.
iPhone 15 Pro ve Pro Max'te yeni buton

Son söylentilere göre yeni iPhone 15 Pro ailesinde, kullanıcılara özelleştirilebilir bir deneyim sunacak yeni buton bulunacak. Ses anahtarı yerine bu düğmeye geçiş yapmak isteyen Apple; butonun el feneri, düşük güç modu ve uygulamalara özel olarak kullanılmasına izin verecek.
iPhone-15-sessize-alma-tusu.jpg
Yeni butonu klasiklerden ayıran şey ise kapasitif ve düşük enerjili mikroişlemciye sahip olması. Mikroişlemci sayesinde telefonun bataryasından yemeyecek ve düşük pilde bile çalışacak. Ayrıca kullanıcının basma hareketlerini algılayarak Taptic Engine geri bildirim sağlayacak. Kullanıcılar, buton hassasiyetini özelleştirebilecek ve eldivenle çalışacak.




iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde bulunacak düşük enerjili çip, telefonun pili tamamen bitmiş olsa bile NFC, Bluetooth ve UW çiplerine güç sağlayacak. Bu destek sayesinde cihazların bağlantı özellikleri gelişecek ve telefon kapalıyken bile kullanıcılar bağlantıda kalmalarını sağlayacak.
Bu yeni özellikler, kullanıcılara iPhone'da daha önce görülmemiş düzeyde özelleştirme sunacak gibi duruyor. Özellikle programlanabilir eylem düğmesi, kullanıcıların menüler arasında gezinmeden popüler özelliklere hızlı şekilde erişmesine olanak tanıyacak.



Yeni katı hal butonu hala söylenti olsa da, Dynamic Island'ın ardından tasarımda kritik bir değişiklik olacak gibi duruyor. Bu nedenle yeni düğmelerin, 2023 model iPhone modellerinde yer almasını bekliyoruz.


apple-en-hizli-cihazlar-iphone-14-kacinci-sirada-2.webp



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Üst