• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Avrupa'da iki ülke birleşiyor mu? Moldova Cumhurbaşkanı'ndan dikkat çeken açıklama: Referendum olsa evet derim

Defne

Forum Üyesi
6965f0682c06cab90313b6b6.jpg

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, İngiliz medyasına verdiği kapsamlı mülakatta, iki ülkenin birleşmesi tartışmalarına ilişkin ilk kez bu kadar net ve doğrudan bir açıklama yaptı.

"REFERANDUM OLSA 'EVET' DERDİM"

Britanya’nın en popüler podcast yayıncıları Rory Stewart ve Alastair Campbell’a konuşan Maia Sandu, Moldova'nın egemenliği ve geleceğine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Birleşme konusundaki açık soruyu tereddüt etmeden yanıtlayan Sandu, "Eğer bir referandum düzenlenseydi, Romanya ile yeniden birleşme yönünde oy verirdim" dedi.

6965f09c2c06cab90313b6bb.jpg

'ÇOK DAHA GERÇEKÇİ BİR HEDEF'

Moldolva medyasına göre kendi kişisel tercihini net bir şekilde ortaya koyan Sandu, bir devlet başkanı olarak toplumdaki mevcut dengelerin de altını çizdi. Moldova'da an itibarıyla birleşmeyi destekleyen bir çoğunluğun bulunmadığını belirten Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

Alıntı Metni

RUS TEHDİDİ

Mülakatta Sovyetler Birliği dönemindeki çocukluğuna ve Romen dilinin baskıcı rejim altında nasıl hayatta kaldığına da değinen Sandu, 1980'lerin sonundaki ulusal uyanış hareketlerine dikkat çekti. O dönemde yüz binlerce kişinin sokaklara döküldüğünü hatırlatan lider, "O günlerde bir referandum yapılsaydı, birleşme için büyük bir destek çıkabilirdi" yorumunda bulundu.

Sandu ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tüm Avrupa'yı kontrol etmek istediğini ve Kremlin'in Avrupa Birliği'nin iç işlerine müdahale düzeyinin henüz tam olarak anlaşılamadığını savunarak Batı dünyasını uyardı.

MOSKOVA YANLILARINDAN SERT TEPKİ

Sandu'nun bu çıkışı, Moldova içindeki Rusya yanlısı muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı. Kremlin'e yakın isimler, Sandu'yu "Moldova'nın bağımsızlığını tasfiye etmeye çalışmakla" suçlayan açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin kaybı tam 158 milyar lira! Uzman isim en önemli tehlikeye dikkat çekti: ‘Tüm veriler o şirket tarafından depolanıyor’
Alman basınından dikkat çeken Türkiye analizi! 'NATO'nun beyni Ankara, bu bir tesadüf değil'

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.