• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Düzenleme öncesi aidatlara jet zam!

Defne

Forum Üyesi
6962d1816a0bd4cd25088852.jpg

Duygu Erdoğan - Site ve apartmanlarda asgari ücret zammı ardından genel kurullar toplanarak aidat zamlarına ilişkin yıllık görüşmeleri ocak ve şubat aylarında yapmaya başlıyor ancak gündemdeki aidat düzenlemesinin meclise geleceği haberleri bile kurulların toplantılarını öne çekmeye yetti! Bazı site ve apartmanlarda yasa geçmeden yüksek zamlar hayata geçirildi. Ev sahipleri ve kiracılar, bu ‘hızlı’ toplantıların konut aidatlarına gelecek zam sınırlamasını bu yıl aşmak için yapıldığını iletip, şikayetlerini dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir

Şikayetler artmıştı

Kamuoyunda sıkça tartışılan yüksek konut aidatları ve aidatların ‘fahiş’ şekilde artışına karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak Meclis gündemine sunuldu. Buna göre, aidat artış oranına bir üst sınır getiriliyor. Mevzuat düzenlemesi kapsamında yıllık konut aidat artışında üst sınır ‘yeniden değerleme oranı’ olacak. Site ve apartman aidatlarındaki fahiş artışlar ve keyfi site yönetimleriyle ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapılan kapsamlı düzenleme, “634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu”nda değişiklik ve “Konutlarda Yönetim ve Denetim Hizmetlerinin Verilmesi Hakkında Kanun Taslağı” ile gündeme alındı. Torba kanun teklifi kapsamındaki değişiklik ve yeni kanun taslağı TBMM’de görüşülüyor.

Altına hücum: Dağda, bayırda define arıyorlar

Denetimi yok saydılar

Teklif yasalaştığında geriye doğru işlemeyecek ancak site yönetimlerine yapılacak farklı denetim mekanizmaları işletilebilecek. Site yönetim hizmetleri sunan şirketlerin iş süreçleri yeniden tanımlanacak ve bu şirketler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetimine tabi olacak. Şirketler ve sundukları hizmetler Bakanlıkça yetkilendirilmiş ‘denetçiler’ tarafından yılda en az 1 kez denetlenecek. Vatandaşlar periyodik denetimlerin dışında da bireysel olarak konu bazlı denetim talebinde bulunabilecek.

Karara itiraz edilebilir

Kat maliklerinin aidatlarla ilgili alınmış kararlara her itirazının yasal anlamda bir karşılığı olduğunu söylemek zor. Çünkü Kat Mülkiyeti Kanunu veya o sitenin yönetim planında kanuna açıkça aykırı olmayan hallerde aidat toplama şekli ve ne şekilde bağımsız bölümlerden tahsil edileceği bellidir. Ancak kat malikleri genel kurulda bir hizmet konusu ile ilgili bir karar alınmış ancak alınan kararla ilgili gerekli piyasa araştırması yapılmadan, yeterli teklif toplanmadan fahiş hatta usulsüz bir hizmet alımı ile aidat ödenmesi talebine itiraz edebilirler. Ayrıca yeni düzenleme hayata geçtiğinde vatandaş usulsüzlük için denetim de isteyebilecek.

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.