Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Umut Öztürk:Stoperde haberler oldukça yoğun. Paulista takımdan ayrıldı. Beşiktaş’ta stoper bölgesinde son günlerde en çok konuşulan isim ise Tilo Kehrer. Kehrer’in savunmanın lideri olabileceğini düşünüyor musun?Önce Gabriel Paulista kısmıyla başlayalım. Çok verimli ya da istenen düzeyde bir Beşiktaş kariyeri oldu mu? Ciddi bir soru işareti. Beşiktaş adına transferin tamamına geniş pencereden bakarsak, çok başarılı bir transfer oldu mu? Bence net bir eksi. Hatta Hasan Arat döneminin en problemli kontratının Gabriel Paulista olacağını düşünüyordum. Hem yaşadığı sakatlık sorunları, hem yaşının artık Beşiktaş’a uymaması hem de oyuncu profilinin kulübün talep ettiğinin gerisinde kalması bu transferi sezon başında da eleştirmeme neden olmuştu.Yaşadığı süreç tabii ki her insan için çok zorlu. Annesinin ve babasının sağlık sorunları olduğu söyleniyor. Beşiktaş’ta bu kadar başarısız bir döneme rağmen sonunu güzel yaparak, dostane bir şekilde ayrılması sevindirici. Çünkü itibarı yüksek bir oyuncu. Beşiktaş, yıldızlarıyla her zaman bu saygı çerçevesinde ayrılabilen bir kulüp değilken, Gabriel Paulista’nın hem mevcut hem de ileride kulübe yük olabilecek kontratından vazgeçmesi kulüp adına olumlu bir referans. Ayrılırken Beşiktaş ve Sergen Yalçın hakkında güzel şeyler söylemesi de ikinci bir artı. Yeterli katkıyı veremese bile saygıdeğer bir futbolcuydu ve Beşiktaş’ın kendisine teşekkür etmesi gerekir.Paulista’nın ayrılığı stoper rotasyonunu değiştirdi. Beşiktaş ara transfer dönemine, “Felix’i göndeririz, Paulista üçüncü alternatif olur, Jalo’nun yanına ilk 11 oynayacak bir stoper ekleriz ve dört kişilik rotasyonu tamamlarız” düşüncesiyle girmişti. Ancak beklenmedik veda, Felix’in dördüncü rotasyona kaymasına yol açtı. Beşiktaş, Felix için ciddi teklifler almasına rağmen Paulista gittiği için onu kadroda tutmak zorunda kalabilir.Soruna gelirsek; ben Kehrer’in başarılı bir transfer olacağını düşünüyordum. İki gün öncesine kadar daha sıcak konuşulan bir isimdi, bugün ise biraz gündemden düşmüş gibi. Monaco, Beşiktaş’ın opsiyonlu kiralama teklifini reddetti. Üstelik Beşiktaş’ın resmi teklif verdiği akşam Salisu’nun çapraz bağlarını koparması, Monaco’nun Kehrer’i en azından sezon sonuna kadar takımda tutmak istemesine yol açtı.Sergen Yalçın’ın “kırık stoper” tanımı burada önemli. Orta sahadaki sayısal eşitliği sağlamak için bir stoperin öne çıkıp forveti bire bir savunması anlamına geliyor. Kehrer, Monaco’da bu rolü üstlenmişti. Beşiktaş’ta Emirhan Topçu ve Felix bu rolü oynarken, yanlarında daha geride kalan tamamlayıcı bir stoper vardı. Kehrer’in gelişiyle Emirhan’ın bir “Abdülkerim Bardakçı prototipi”ne dönüştürülmesi, Kehrer’in kırık stoper rolünü üstlenmesi mümkündü.Ben Kehrer transferine hiçbir zaman soğuk bakmadım. Fizik gücü ve hızıyla Süper Lig’de bu rolü çok iyi oynayabileceğini düşünüyordum. Galatasaray’da Davinson Sanchez–Abdülkerim dengesine benzer bir yapı Beşiktaş’ta da kurulabilirdi.Bugün gelinen noktada ise transferin farklı bir yöne kaydığı görülüyor ve gündemde Agbadu var. Burada Beşiktaşlıların sevinmesi gereken şey, kulübün ne istediğini bilerek hareket etmesi. Agbadu’nun özellikleri Kehrer’e paralel: hız, güç, geniş alan savunması ve kırık stoper rolü. Üstelik 6 numara geçmişi var. Kehrer’in artısı ise pas kalitesi ve uzun top yeteneği. Beklere ya da üçüncü bölgeye oyunu hızla taşıyabilen bir stoper olmasıydı.Özetle, Kehrer hâlâ gündeme gelebilir ama Beşiktaş savunmada artık net bir profil arıyor: atletik, alan kaplayan, gerektiğinde öne çıkabilen bir lider stoper.Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..